Regiogroep Groningen / Drenthe

Onbegrensde mogelijkheden

Regiobijeenkomsten in Groningen en Drenthe worden goed bezocht en gewaardeerd. Het is een relatief laagdrempelige manier om contact met elkaar te onderhouden en wat er in het vak leeft een beetje bij te houden. We starten altijd met een gemeenschappelijke maaltijd (die is optioneel), waardoor mensen even de ruimte hebben informeel samen te komen. We zorgen ervoor dat een heerlijk door onze privé kok samengestelde soep broodmaaltijd is! 

De onderwerpen die worden onderzocht, workshops en lezingen die worden gegeven en ontwikkelingen die in gang worden gezet zijn erg variërend. We hebben in de afgelopen jaren een lezing gehad over Affect regulerende vaktherapie, er is een bijeenkomst geweest waarin het profileren van ons vak onderwerp was en er is aandacht geweest voor de interpersoonlijke neurobiologie en beeldende therapie. Leden worden standaard gevraagd of ze nog ideeën hebben voor volgende bijeenkomsten, zo zorgen we voor actuele voeding en betrokkenheid.
De tevredenheid die spreekt uit de enquête (die standaard gevraagd wordt in te vullen na afloop) maakt duidelijk wat het belang is van deze bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden in Groningen plaats.

We streven ernaar om minimaal twee keer per jaar een regiobijeenkomst te organiseren.

Heb je vragen, suggesties of ideeën?
Mail dan naar
nvbt.rg.groningendrenthe@vaktherapie.nl.

De regiocoördinatoren van Groningen/ Drenthe zijn:

Lise Zwitser
Vaktherapeut beeldend bij UMC Groningen
Sinds 2014 ben ik regiocoordinator van Groningen en Drenthe. Ik vind dit een mooie manier om te verbinden,inspireren en mij actief in te zetten voor ons bijzondere vak. Het is ontzettend leuk om de waardering en het enthousiasme te zien, wanneer er een bijeenkomst wordt gehouden over het werk wat we doen. Het leren lijkt nooit te stoppen en de mogelijkheden binnen ons vak lijken onbegrensd.

Robin Stemerding
Vaktherapeut beeldend en docent
Vanuit de liefde voor mijn vak speel ik graag een rol in uitwisseling, contact maken en houden en gezamenlijke ontwikkeling van ons vak. Ik verheug mij en ben benieuwd wat er op deze manier te genereren is.